PEST KONTROL (İLAÇLAMA) HİZMETLERİ
Özenç Hizmet Yönetimi; uzman ekipleri tarafından detaylı saha aktivasyonu tespitinden sonra tam entegre olarak her türlü kapalı ve dış alanda W.H.O. standartlarına haiz ürünler ile çalışılmaktadır.
Çalışmalarımızda insan ve çevre sağlığına duyarlı ilaçlama yapmanın doğamızı kirletmek olmadığının bilinci ile hareket etmekteyiz.
İlaçlama sonrası aynı hassasiyet ile devam eden periyodik kontrollerimiz neticesinde daha temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı sağlarız.
Hizmetlerimiz Nelerdir?
“entegre” haşere sorunu, yalnızca böcek ilacı sıkarak veya zehir koyarak değil, bununla birlikte yapısal ve çevresel sorunları da ortadan kaldırarak, daha kalıcı bir şekilde çözülmesini sağlayacak bütünleşik tedbirlerin tasviri olarak kullanılıyor. Entegre Haşere Kontrolü (IPM), hastalık vektörleri ve insan sağlığını etkileyen haşereleri azaltma prensibine dayanan bir bilim dalıdır. IPM, haşereleri engelleme, azaltma ve haşere istilasına yol açan koşulları ortadan kaldırma üzerine yoğunlaşan çok sayıda haşerelerle mücadele yöntemi kullanır.
Karasinek ve sivrisinek olarak iki ayrı uçkun zararlısının Larva mücadelesi yöntemi birbirlerinden farklıdır. Karasinekler larvalarını hayvan dışkı üzerilerine, çöplük alanlara, yarı ıslak zemin altlarına, vb. katı atıkların bulundukları sahalara bırakırlar. Belirtilen alanlarda karasinek larva tespitinden sonra larva uygulamaları yapılır. Yüksek hayvan atıklarının bulundukları çiftlik ve hayvan damlarında gübrelerin yerden 10-20 cm kadar yüksek olacak şekilde müsait olan alanlarda kurumaya bırakılarak yapılacak olan larva uygulamaları larva uygulama başarısını artıracaktır. Sivrisinekler ise larvalarını pis ve durgun sulara bırakmaktadırlar.
Karasinek uçkun zararlı mücadelesi sabah erken saatlerde, sivrisinek uçkun zararlı mücadelesi ise gün batımı saatlerinde yapılması esastır. Mücadele ekipmanları olarak ULV başlıklı sırt atomizörleri, araç üstü ulv makinaları kanal ve logar tipi tipi halkın kullanımına kapalı ulaşılması zor alanlarında Termal sisleme makinesi kullanılabilir. Dış Alanlarda kullanılacak olan organik sinek yakalama tuzaklarından yararlanılabilir.Yapılan uygulamaların sonucu,kontrol edilmesi daha sonraki zamanlarda kullanılacak olan kimyasallarının oranının ve m² düşecek olan solüsyonun hesaplanması açısından ve kimyasal kullanılan sahalarda bitkilerdeki yapılan incelemeler doğa ve çevre duyarlılığı konusunda önemli rol oynar.
Sürüngen Mücadelesi; İnsanların ev ve iş hayatını sürdürdüğü yerlerde, özellikle havaların ısınması ile birlikte yılan, akrep, çıyan, kırkayak gibi sürüngen popülasyonunun artması; istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir. Bu sebeple yaşam ve iş alanlarında yürütülecek olan sürüngen mücadelesi bu olumsuzlukları ortadan kaldırmaktadır.
Kemirgen mücadelesinde ilk aşama olarak; mevcut popülasyonu oluşturan türlerin ve bu türlerin yoğunluğunun tespit edilmesi gerekmektedir. Saptanan türlerin davranış özellikleri göz önüne alınarak, uygulama yapılacak sahanın koşullarına ve çevre özelliklerine göre oluşturdukları yaşamsal alışkanlıklar ile aktivasyon ve risk oluşturduğu kritik noktalar tespit edilmektedir. Belirlenen bu noktalara kemirgen monitörleri yerleştirilerek belirli periyotlarda kontrol edilmekte ve bakımları yapılmaktadır. Kontroller neticesinde aktivasyon yoğunluğu ve mücadeleye ilişkin son durum rapor edilmektedir. Kemirgen hareketi kaynağının önlem alınması mümkün olmayan bir dış kaynaktan olması durumunda, risk oranının sıfıra yaklaşması için çalışmanın asgari olarak 12 ay boyunca sürdürülmesi gerekmektedir.